4.11.2009

Promosyon büyük porsiyon küçük



Buger King'de iki menü bilmem kaç lira kampanyası varmış. Peh! 2 çift dışarı çıktığımız bir gün "Burger King'de kampanya varmış, hadi gidip bakalım" deme gafletinde bulunduk. Burger King'de son tecrübeme kadar aldığım hiçbir menüyü bitirememiştim. Burgerımın çeyreği, patatesimin yarısı tepsimde kalırdı. Kocamandı ekmekleri, etleri, tavukları. Vayy dedik ne güzel olmuş bu kampanya, doya doya yeriz. Aldık tepsilerimizi, oturduk yerimize. Açtık kutuları, kağıtları. Annnaaam! O da ne? Cücük gibi bir ekmek, ufacık bir et! İlk kez burgerımı sonuna kadar yedim, patateslerimi bitirdim, diğerlerinin patateslerinden de otlandım ve doymadım! Ufacık tabaklarda yemek yiyen, simiti bitiremeyen biriyim ben. Bakmayın oburum falan ama çok yiyemem. Benim az yiyen bünyeme bile ufacık geldi menü. Normal iştahlı hele ki çok iştahlı birini mümkün değil doyurmaz.

Burger King'deki hayal kırıklığından sonra canı cheeseburger çeken erkek arkadaşımla McDonald's a gittik. Tepsimizde duran cücük number 2 idi:) Abartmıyorum, 6-7 lokmada bitiyor burgerlar. Çocuk menüsü gibi bir şey olmuş.

Kampanya olması iyi hoş da menü boyutlarını yarıya indirmek hiç olmamış. Biri bana McDonalds veya Burger King menü boyutları eskisine dönmüş diyene kadar oralardan yemiyorum. Burgerlar özleşeceğiz bir müddet canlarım:)

22 yorum:

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

Böyle birşey yapmış olacakları belliydi zaten.İyi oldu söylediğin tecrübe edinmiş olduk sağolasın şekercim =)

a. gizem dedi ki...

ahhh big king çekti canım şimdiii :) onun boyutu hem normal hem de lezzeti süper :P

Adsız dedi ki...

yanında 6 lı nuggets alınca doyuyorum bende :) gerçekten çok küçükler :) burcu

Kaka Kuka dedi ki...

sömürücülerle, doyurucuları ayırmak lazım ..

ebvatathemua dedi ki...

Neden kampanyalarda hep kalite düşer böyle, tüketiciyi saftirik yerine koyuyorlar :((

nilo dedi ki...

Of be çillim, çok seviyorum hem de çok tam kalbime geldi ok:P Ama şekerim benim alerjim var, yiyemiyorum:( Namı değer Çölyaklı Nilo...

beetlejuice dedi ki...

Minecim, rica ederim, bir müddet uzak durmakta fayda var:)

Gizemcim, bize gelen big king little king bile değildi olsa olsa tiny king:)

Burcucum, yanına bir şeyler alalım eski menü fiyatına denk gelsin diye küçülmüş zaten bu kadar;)

Kaka kuka, sömürücüler böyle bir kerelik amaçlarına ulaşıyorlar bende, sonra istikamet doyurucular:)

Ebvatacım, valla ne yalan söyleyeyim kananda kabahat. Ben bir kere yedim cücük menülerden bir daha da gitmedim, ama ne zaman görsem kasa sırası var Burger Kinglerde.

Ah Nilom, kıyamam sana. Kötü zaten, minnacık, tatsız tuzsuz. Hem ben de yemiyorum bak:)

GaTTa dedi ki...

aynı şey benimde başıma geldi..promosyon diye kandırıyolar bizi :(

JuVeNiL dedi ki...

burger dan başka fast food tüketmem.. o da çok nadirdir..ayda 1 bile değil.. o güzel hamburlerine bayılırım.. esra-ceyda kardeşlerli reklamlarından sonra benim için buger bitmiştir...
geçen sene itü de salsaya gidiyorduk,karnımız çok acıkıyordu tabii anadolu yakasında oturduğumuz için, beşiktaşta mc de birer cheeseburger alıyorduk,abarmtmıyor beşiktaş ışıklara gelmeden bitiyordu mc den çıkınca..
ama cnm çekti bu kadar bahsedince.

a_y_s_e dedi ki...

canim bence hicbir zaman yeme oralardan. Gercekten cok ciddi saglik sorunlari yasiyabiliyor insanlar. King Corn ve Food Inc. diye iki tane belgesel cikti. seyredebilirsen tavsiye ederim.
Sigirlar artik biliyorsun cok otlamiyorlar. Daha cok icinde yuksek miktarda bulunan yemleri yiyorlar. ama dogal olarak misir yemeye alismamis olan hayvanlarin midelerinde ulser olusuyor. ayrica cok daha cabuk buyuyorlar cunku misir ottan daha kalorili, ve etleri de cok yagli oluyor, vs.
neyse, sevgiler.

beetlejuice dedi ki...

Hayat, ben kendi çapımda protesto ediyorum menüler düzelene kadar:)

Juvecim, kampanyasız alma opsiyonu tanısalardı böyle herkese cücük menüler vereceklerine. Kampanya dışı menüler de bulunmuyor hiçbir restaurantta, hasret kaldım steakhouse'uma:)

Ayşecim, benim erkek arkadaşım gıda mühendisi. Yemek yerken yediğimizin nasıl sağlıksız olduğunu,ne gibi zararları olduğunu söylüyor sonra da sigaramız, içkimiz yokken ayda bir bu yaramazlığı yapmanın zarar getirmeyeceğini söylüyor:)

Bellek Kutusu dedi ki...

O esra-ceyda kardeşlerin reklamı biraz daha devam ederse bir burger kingsever olarak bir daha adım atmamaya kararlıyım ben de çillicim:)

Aslı dedi ki...

Benim eşim Ankara 7. Caddedeki Burger'den yediği menüden sonra zehirlendi. Rengi değişti, ateşi saatlerce düşmedi bir türlü. Bir daha da kapısından bile girmedik.

Sıla Yılmaz dedi ki...

kampanyanın parasını çıkartmışlar demekki oradan kısarak:)

serrose dedi ki...

Evet evet ben de bitirebilmistim ama cok acim sanmistim :)))

beetlejuice dedi ki...

Kutucum, o nasıl bir reklamdır öyle ya:) İzlerken ben utanıyorum reklam yazarının yerine:)

Aslıcım, fast food restaurantlarında zehirlenme riski çok yüksek. O kargaşada son kullanma tarihine dikkat edebilirlermiş gibi gelmiyor bana. Eşine geçmiş olsun.

Siucum, kara bile geçmiş olabilirler:)

Serrosecum, ben gittiğimde çok aç değildim ona rağmen doymadım,doyamadım:))

ceydabural dedi ki...

öylesine bir reklamdan sonra gitmeyi hiç düşünmüyordum ama kalitelerini daha düşürmüşlerse hiç gidilmez

beetlejuice dedi ki...

Fotoğraf penceresinden, zaten restaurantlarında da dev boyda o malum şahısların fotoğrafları var. İştahı kaçıyor insanın:)

gözde dedi ki...

10,5 aydır öyle şeylerden uzağım Çillicim. Malum bebiş... Ama o kadar özledim ki Burger'ı sorma. Ama o kadar küçülttülerse bana hayatta yetmez. Çünkü eski hali de yetmiyordu:)) Düşün artık..

beetlejuice dedi ki...

Gözdecim, hamileyken abur cubur, fast food yemeden nasıl duracağım ben ya bu oburlukla:)

gözde dedi ki...

Duruluo şekerim walla, ben durdum ya herkes durur:))

beetlejuice dedi ki...

Gözdecim, bakalım yaşarken göreceğim durulup durulmadığını:) Duramazsam dürt beni şeker:)