1.03.2009

Click


Didaktik olmadan mesaj vermeyi başarabilen, insanı dönüp hayatına baktıran filmleri çok seviyorum. Bu filmler içinden de en çok Click'i seviyorum. Az önce 3. kez izledim, taze taze size anlatayım:)

Click kısaca "Family comes first" teması üzerine kurulmuş bir film. Benim hayatım da aynı tema üzerine kurulu olduğundan bu filmden etkilenmemem mümkün değildi zaten. Hırs, yükselme isteği, başarılı olma aşkıyla hayatımızı nasıl ertelediğimizi, sevdiklerimizi aslında farketmeden ne kadar çok ihmal ettiğimizi gözler önüne seriyor film.

Hırs uzak durmaya çalıştığım çok tehlikeli bir duygu. İnsana bir kere bulaştı mı önce göklere çıkarıp sonra bir anda yere çarpar. İstediğinizi elde ettikçe ilk başta hoşunuza gider. Her istediğiniz sizin oldukça göğe yükselirsiniz. Sonra yetmemeye başlar, dahası için sizden bir şeyler vermenizi ister. Bu kimi zaman zamanınız kimi zaman sağlığınız kimi zaman da mutluluğunuz olur. Onları da verirsiniz ama hırs bir kere sarmıştır ruhunuzu. Daha, daha, daha diye histerik çığlıklar atar içinizde. Vereceğiniz bir şey kalmadığından yere çarpış anı başlar. İstedikleriniz sizin olmadıkça çirkinleşmeye başlarsınız. Her başarısızlıkla yerde gözlerinden fıskiyeler gibi su fışkırtan Japon çizgi film karakterlerine dönersiniz. Elinizde kocaman başarısızlıklar, elden gitmiş mutluluklar, kaçırılmış anlar... Peki, başlangıç noktasına geri dönelim. Nasıl gelmiştik biz buraya? Elde etme duygusuyla, başarma duygusuyla değil mi? Ne kadar masum bir istekti oysa ki, ta ki hırs denilen melek görünümlü şeytanla tanışana kadar. Ben şu ana kadar kanmamayı başardım o melek yüzlüye çünkü her zaman bir önceliğim vardı. Sizin de o melek yüzlüyle karşılaştığınızda tutunacak bir "önceliğe" sahip olmanız dileğiyle...

6 yorum:

ZET Fashion dedi ki...

Bu filmi her izlediğim de ağlıyorum ve insanlara çok garip gelir bu.. Sizin aranızda da ağlayan var mı bilmiyorum ama sonlarına doğru çok dokunaklı geliyor bana.
Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum bu arada.. Bende hiç bir zaman hırslı biri olmadım, bazen olmak isterim biraz hırs iyidir ama fazlası insanın kendisine zarar.

beetlejuice dedi ki...

Z, ben de ağlıyorum izlerken. Özellikle babasıyla olan sahnelerde.
Ben azmi severim, hırsın azı bile kötüdür. Azimli olalım biz:)

"PRETTYCOOL" dedi ki...

ay nasıl merak ettim filmi varya,cdçiye gitçem nerdeyse,en yakın zamanda izlemek istedim
bu iki fıstığı ağlattığına göre ben salya sümük olacam demekki,afişinde de komikmiş gibi duruyor,yanımda bir arkadaşım var o da ağlamış izlerken,nasıl merak ettim yaa..

"PRETTYCOOL" dedi ki...

Çillicim bu arada yeni iki entry girmişsin ya,çok sevindim..
Niye diye soracak olursan,
hımm,ben de bilmiyorum:))

ZET Fashion dedi ki...

Evet, doğru kelime azim!

beetlejuice dedi ki...

Prettyim, ben filme komik diye gitmiştim kıpkırmızı gözlerle çıktım. Mutlaka izle, senin de etkileneceğini eminim. Ayrıca, sen de birden fazla entry girince ben mutlu oluyorum, sen de niye diye sorma:))
Z, azim in hırs out şekerim:)