1.08.2009

Ayak kardeşliği


Miranda Kerr ile çok benzeşiyoruz. Boy, pos, endam, yüz... Hepsi aynı... Demek isterdim ama sadece ayak yapılarımız benziyor:)

Ayak baş parmağının yanında pörtleyen "bunion" adlı sevimsiz kemikler var ikimizde de. Onunki de başlangıç aşamasında benimki de. Bu lanet kemik çıkıntıları başlangıçta öyle ağrı yapıyor, öyle sızlıyor ki akşamları ayaklarımı ovalamakla geçiyor. Yaşlanınca da bebek yumruğu kadar kocaman kemikler oluyor bunlar. Oraya baskı yapmayan, acıtmayan ayakabılar bulmak, orayı kollamak gerekiyor yaşlılıkta yaz-kış terlikle gezen bir teyze olmamak için.


Victoria's Secret defilelerinin sahne arkası görüntülerinde ayakkabılar hep Miranda'nın ayağına vuruyor, kesiyor, kanatıyor. Benim de spor ayakkabı hariç (hatta bazı spor ayakkabıları bile) tüm ayakkabılar ayağıma vuruyor, ayaklarım su topluyor, kanıyor ve kimi zaman tırnaklarıma kan oturuyor. Bu duruma "hassas ve nazlı ayak sendromu" teşhisini koyuyorum ben. Bu dertten muzdarip herkese en rahat, en vurmayan, en pamuk ayakkabıları diliyorum:)


Fotoğraflar: JustJared

19 yorum:

Pinky dedi ki...

annemde de var aynı kemik Çillicim. Ayakkabı alırken o kemiğe değmeyecek şeyler seçiyor özenle. sahiden hassas ve nazlı ayak sendromu. çok doğru :)

Adsız dedi ki...

annemde var aynısı,bır doktor bazı yerlerde amelıyat yapmaya kalkıyorlr sakın elletmeyın daha beter olur demıs,mecbur katlanıyor=(

beetlejuice dedi ki...

Pinkycim, annede varsa sen de dikkat et, benim hem annemde hem anneannemde var. Genetik olarak o kemik pörtlemye meyilli oluyor:)

Gizemelcim, ameliyatı ben araştırdım. Hem 6 hafta ayağına basamıyorsun hem sonrasında hep geniş tabanlı ayakkabı giymen gerekiyor hem de tekrar çıkma riski var. Gereksiz bir ameliyat:)

ebvatathemua dedi ki...

Çillicim,daha ilerlediği safhalarda ameliyat oluyor çoğu kişi,el bileğinde de benzer bir çıkıntı oluyor,annemde o var ve ameliyattan sonra tekrarlama riski varmış ne yazık ki.Umarım sıkıntı yaşamazsın ileride:(

Fashioncholic Girl dedi ki...

aa evet o yüzden mi vuruyodu ayakabı onun ayağını // ameliyatın da sonucu eğer daha kötü olmuyorsa ömür boyu çekmektense kurtulmakta yarar var derim :)

beetlejuice dedi ki...

Ebvatacım, gözüm gibi bakmaktan başka çarem yok. Ameliyat da zor iyileşme süreci de, üstüne bir de tekrarlama riski. En iyisi ilerlemesini önlemek.

Fashioncholic girl, bir tanıdığımın ameliyat sonrası halini gördüm. Ben cesaret edemem:)

Prima Donna dedi ki...

Çillicim benim de annemde aynı çıkıntı var. dediğin gibi çok sıkıntılı bişey genetik olmasının yanında ayakkabılardan da kaynaklanıyor yıllarca topuklu ayakkabı giydikçe körüklüyomuş büyümüseini annelerimiz babet giymezdi hiç:)) gerçi onlar da içi beni dışı seni yakar hiç rahatına rastgelemedim henüz. yalnız annem silikon parmak arası bir aparat kullanıyor bunun için. Baş parmağıyla işaret parmaklarının arasına takıyor terlikle falan tamam ama kışın ayakkabılarla o da çok zor oluyor annem özel ayakkabı yaptırdı kendine bunun için. bir gece takılan daha değişik bir aparat var. doktoruna bi danış istersen belki bunlardan önerebilir sana da. bu arada ameliyat çok saçma bence de. bir de mirandaya gönderelim bu silikonlardan bari zavallı kız.

beetlejuice dedi ki...

Prima Donnacım, ben çok nadir topuklu giyerim. Bu kemik babetlerin eseri:( O silikonlardan bende de var, ayakkabıda zaptetmesi zor biraz. Kayıyor, fırlıyor olur olmadık zamanlarda:)

Pinky dedi ki...

herşeyim anneme benzer ama ayak konusunda babama çekmişim galiba. :) ameliyat çözüm değil tekrar büyüme yapıyormuş aynı kemik. sen pamuklara sar sarmala iyi bak ayacıklarına. :)

nilo dedi ki...

Ay bakıyorum herkesin annesinde var Çilli, benim ki de dahil:D Hatta bir ara arkadaşı kırdırma ameliyatı olduğunda çok araştırmıştı belki olurum diye ama çok korktu ve vazgeçti çünkü o kadar acıyomuş ki arkadaşı sağ ayağını kırdırdı ama solu kırdıramadı:( Şimdi onlarla yaşama kararı aldı...

beetlejuice dedi ki...

Pinkycim, baba tarafına çekmekle çok şanslısın, bu kemik çekilecek dert değil:)

Nilocum, ben de yılanın başını küçükken ezeyim diyip niyetlendim ama çok ağrılı bir ameliyatmış. Aman dedim kalsın ben bakarım sevgili kemiğime:)

gly dedi ki...

benim ayak bilegim kirildiktan sonra ortaya cikti. bi ayagimda cok belirgin. silikon aparati agridigi zamanlar ancak evde ve ugg tarzi botlarla kullanabiliyorum. lastikli bi aparatim daha var,bas parmagi disari dogru cekiyor ama o da bi muddet sonra sIkiyor. ayakkabilarimin buyuk bi cogunlugunu giyemiyorum ve yeni ayakkabi almak korkulu ruyam oldu. severek aldigin bi ayakkabiyi giyememek cok sinir bi durum.

beetlejuice dedi ki...

Gly, canım yarama bastın:( Ben de bir heves alıyorum ayakkabı, acıtıyor kemiğimi diye hiç giyemeden dolapta bekliyorlar. Özellikle babetler çok canımı yakıyor, aksine öyle de seviyorum ki onları:)

Unknown dedi ki...

benimde ayağımda var aynısında ama sizinkinin tam tersi yerde küçük psrmağın yanında ...ameliyat en son çözüm çaresi rahat ayakkabılar...diğerlerindede çaresi yok canımız acıya acıya giyicez ayakkabıları....

beetlejuice dedi ki...

Müge, seninki de çok zor bir yerdeymiş. Beauty is pain diyen doğru demiş, acıyı çekeceğiz güzel olmak için:)

JuVeNiL dedi ki...

şimdi size güzel bir haber.. school un şeffaf destekleri var bu kemik çıkıntıları için.. hem canınız acımasın,hem de ayakkabınızdan görünmesin, hemmm dee ilerlemesin bu olay diyorsanız en yakın watson'da bile bulabilirsiniz..

beetlejuice dedi ki...

Juvenil, Scholl'un bu rahatsızlık için çok güzel ürünleri var ama Anadolu yakasında hangi şubesine gittiysem Watsons'un tek bir ürün kalmış oluyor Scholl'de. O da topuklu ayakkabılar için olanı. Bir bulsam alacağım hemen:)

pinksatellite dedi ki...

sol ayağımı bu yüzden kesip atmak istiyorum:S

beetlejuice dedi ki...

Pinksatelitte, aman kesme dur:) Yaşamayı öğreneceğiz bu ayaklarla, napalım:)