12.08.2009

Turkish abiye

En yakın arkadaşım evleniyor, bin kez söyledim herhalde blogda:) Dün dışarıya çıkmışken bir bakayım elbise modellerine dedim.



Aman yarabbi, Turkish abiye diye bir şey geziniyor ortalıkta. Mağazaların hepsinde aynı modeller, aynı renkler. "Kafanızda nasıl bir şey var" diyor girdiğim her yer. Şöyle böyle anlatıyorum, bana gösterdiği model ya defilede giyilir ya sahnede. "Yok diyorum ben daha sade bir şey bakıyorum." Şangır şungur taşlı, parlak parlak bir şeyler gösteriyorlar bana "Bu daha sade" diye. Daha fazla uzatmayıp çıkıyorum mağazalardan.

Bu fotoğraftaki gibi taşsız, tülden, uçuşan, düz renk bir elbise aradığım. Ama maliyeti düşük olduğundan mı talep görmediğinden mi bilinmez bizim Turkish abiyede taşsız ve şatafatsız elbise bulmak mümkün değil. Onları da anlıyorum, ne kadar taş, çiçek, boncuk dikerlerse elbisenin fiyatı o kadar artacak. Daha çok kazanacaklar. Diktikleri her boncuk başına 10 lira alacaklar. Ama burada dümdüz bir elbise isteyen, bir kez giyeceği elbiseye servet vermek istemeyen şu gariban yavrucağı da görün teyzeler ya.

Fotoğraflar: Abiyemodelleri,Polyvore

25 yorum:

Esra E. dedi ki...

ıyyyğğğğ arabic fashion o bence o kadar da alaturka ve arabesk değil canım zevkimiz asya avrupa ortadoğu ve balkanlar kokan ortaya karısık işte:) İZmir de kemeraltında bile kalmadı böyle elbiseler hem bu modeller nişanlık tarzı abiyeler tafta kumaşlar filan ne öyle yanar dönerli kalmadı bunlardan pehhhhh

Pinky dedi ki...

buradada öyle, bütün mağazalar aynı şeyleri satıyor. birde pahalı sanırsın ki vakko filan. taş, boncuk demek güzel demek değil bilmiyorlar ama talep edenlerin yüzünden hepsi. onlarda güzelliği öyle zannediyor.

bu mavi çok güzelmiş çillicim.

beetlejuice dedi ki...

Esraca, İzmir'de yaşıyorken çok daha rahat bulabiliyordum bu tarz elbiseleri. İstanbul'da da sade satan bir yerler vardır, elbet bulacağım:)

Pinkycim, satılıyor ki dikiyorlar bu elbiseleri. Zaten ben bakarken alıyorlardı diğer kızlar:)

JuVeNiL dedi ki...

aradığınız elbise polo garage da efendim.. şu anda polo garage da deli gibi indirim var.. yalnız ürünler çok çabuk bitiyor.. ben kendi nişanım için elbise aradığımdan ve gösterdiğin tarzda elbise aradığımdan ayaklarıma kara sular indiğinden ve bahsettiğin şangırtılı elbiselerden koşarak kaçtıgımdan biliyorum.. polo garage !!!

Zeynep'in Evi dedi ki...

abiye alırken nedense ana amacı abiye satmak olan mağazalara uğramam ben:) oralarda şangırtıdan renk cümbüşünden başım dönüyo..
bu ara indirim de çok canım, sade bişiyler istiyosan ipekyol roman tercih edebilirsin..bi ara göz gezdirmiştim güzellerdi..

gözde dedi ki...

Ay öyle walla yaa, gece elbisesi bakıyorum deyince nerde rüküş abartı şeyler var onları çıkarıyorlar. Romanstara çıkacak gibi hissediyor insan kendini.

Seçtiğin elbise çok güzelmiş canım, umarım bulabilirsin. Belki denk gelir mercan rengi bulursun:)

lale kunt dedi ki...

evet ya büyük bı sıkıntı bence. zara da veya yargıcı'da olabilir mi? yargıcı'nın indirimde görmüştüm hoş bi elbise. dizüstü, pudra rengi, uçuşan kumaştan dikilmiş yakasında da çok hoş minik danteller vardı. hatta dedim kendime birileri evlense de alsam şunu diye :) pek güzeldi, fiyatı da indirimde 100 liraydı, bence bu tarz bi elbise için tadından yenmez bir fiyat.

caddedeki yargıcıdan bahsediyorum yalnız, göztepedeki yani. bi bakınız..

beetlejuice dedi ki...

Juvenil, gittim canım Polo Garage'a. Sadece bir model kalmıştı, bir başka şubesine bakayım en iyisi. Teşekkürler önerin için.

Zeynepcim, caddeye çıkıp bir de ordaki mağazalara bakayım canım. Roman'ı tamamen unutmuştum, hatırlattığın iyi oldu;)

Gözdecim, ahaha kesinlikle Romanstar:) Bir yerde mercan rengi diyecek oldum, o rengi bulamazsın diktirmen lazım dedi kadın:) Benim umudum var bir yerde bekliyor beni bir elbise:)

Lalecim, Yargıcı cidden nasıl güzel, nasıl romantik elbiseler yapmış öyle. Carrefour'da bedenler 40'tan başlıyordu, o yüzden bakamadım. O zaman caddeye gidecek bu Çilli:)

lale kunt dedi ki...

yargıcının beden ölçüleri kocaman bir de. m bi bady almıştım keşke deneseymişim, içinde yüzüyorum :) ama çok güzel şeyler var gerçekten de.. mutlaka uğra, herkes kapmadan :)

alis dedi ki...

Bana ne zaman abiye elbise lazım olsa gezip gezip sonunda Vakko outletten hem yabancı marka hem böyle alaturka olmayan hem de nispeten uygun fiyatlı elbiseler buluyorum. Ben genelde İzmit Outlet Center'a gidiyorum ama sahilyolu üzerinde İdealtepe taraflarındaki de fena değil galiba. Optimum'dakinden iş çıkmaz yalnız.

beetlejuice dedi ki...

Lalecim, en son gittiğimizde erkek arkadaşım bana bir elbise beğendi. Güya 40 beden ama içine Banu Alkan rahatlıkla girer:)

Aliscim, Optimum'dakini hiç sevmiyorum. Girer girmez peşime bir satış görevlisi takılıyor, fiyatlar 3000'den 2850'ye düşmüş vs. İzmit Outletteki bakılası bir yer ama:)

Fashioncholic Girl dedi ki...

kesinlikle katılıyorum // mezuniyetimde az mı elbise aramadım :D sonra da "küçük siyah elbise"nin bana ve ortama en uygun olacak şey olduğunu fark ettim :)

Adsız dedi ki...

Ben de hiç sevmem incik boncuklu elbise...Şöyle güzel sade şık bir elbise bulmak zor gerçekten...

beetlejuice dedi ki...

Fashioncholic girl, sanırdım ki siyah çok kolay bulunur. Her tarafı almış maviler, pembeler, morlar. Ben mercan arıyorum, o da yok gerçi:)

Gökyüzünün ömrü, istediğimiz şey bu kadar basitken bulması neden bu kadar zor anlamıyorum:)

lezzettabağı dedi ki...

Aynen katılıyorum!Abiye deyince direk sana sahne kıyafetleri falan çıkarıyorlar!Yani giyip çıksan çok kolay seni assolist zannederler!
Bence de Roman,İpekyol'a filan bak,hem güzel elbiseler oluyor, hem de indirimler var!

Hacer Sayıner dedi ki...

Ka-tı-lı-yo-rummmm
Sanki herkes 40 yaşında, sanki herkes Arap kökenli, sanki herkes anasından değil de Kızılay'dan doğdu. Bu ne be !!!
Her yerde aynı kıyafetler, aynı modeller... Anacım herkes aynı zevk sahibi olsa neden zilyon tane farklı marka olsun her şeyde ???

İnşallah istediğin gibi bir şey bulursun canım.

beetlejuice dedi ki...

Anne ve kızları, şatafat seviyor herhalde kızlarımız. Ben öyle bir şey giysem insna içine çıkamam:)

Hacercim, ah bunları mağaza sahipleri okusa keşke. Bir de gittiğin yerde de zor duruma düşüyorsun, herkes aynı model farklı renk giyinmiş oluyor:)

lua dedi ki...

park bravonun limited koleksiyonlarının satıldığı mağazalarına bakmanı da tavsiye ederim bir şey kalmışmıdır bilmiyorum ama, ben kış sonunda sezonda 450 liraya satılan elbiseyi 80 liraya almıştım :)
ayrıca fiyat aralığını bilmiyorum ama bcbg ye de bakabilirsin 250-300 liraya iniyor fiyatları, ve gerçekten güzel ve kaliteli.

beetlejuice dedi ki...

Cici, Park Bravo'ya baktım ama çok az elbise kalmıştı. Diğer şubelerine de bakayım, sadeliğini seviyorum Park Bravo'nun. Önerin için çok teşekkürler:)

pakize dedi ki...

ahh ahh bide annem kızım taşsız düğün elbisesi olmaz diye tuturur hep böyle kıyafetlerin üstüne tam olur ,

ben marka diil de direk elbise önerisi vermek istiyorum :) bir iki hafta önce mangoda siyah fırfırlı bir elbise görmüştüm ,çok güzeldi ama taşsız olduğu için annem almamıştı:D senn için iyi bi seçenek olabilir

beetlejuice dedi ki...

Petite, iki Mango'ya baktım, elbiseye denk gelemedim. Başka Mangolara bakmaya devam o zaman:) Teşekkür ederim:)

Merve dedi ki...

hakikaten zor canım bcbg'ye bakmanı tavsiye ederim veya nişantasında butiklerde hoş şeyler bulabilirsin..

beetlejuice dedi ki...

Mervecik, en güzeller hiç umulmadık ufak butiklerde çıkıyor. Butiklere bakmayı da yapılacaklar listeme ekledim;)

Adsız dedi ki...

mangoda bi elbise gordum indirimdeydi..tam nisan dugunluk..askilari dantelliydi ve uzundu..etek uclarindada dantel vardi..bak derim..

beetlejuice dedi ki...

Adsız, öneri için teşekkürler ama elbisemi aldım sonunda:)