3.08.2009

Asker yolu beklemek

Yine bir asker yollama dönemindeyiz. Bloggerlar arasında benim bildiğim bir Mervecik var sevdiceğini askere uğurlayan. Geçen iki sene benim için askerlik açısından pek kısmetliydi. Önce abimi uğurladık İzmir'e, çok zorlu bir askerlik geçirdi. Evimizde de zor bir 5.5 ay geçirdik, sürekli dalıp giden bir anne, her telefonda yüreği hoplayan bir babayla.



Abim döndü, sıra geldi erkek arkadaşıma. Benim için kabus gibiydi. 4 sene aynı okulda her gün birbirimizi görüyorduk. Evlerimizin arasında bir sokak olduğundan okul dışında da çok sık görüşürdük. Ve bir anda bize dendi ki 5.5 ay birbirinizi görmek yok! Belli olana kadar hep Kütahya'ya gidiyorsun dedim ve gerçek oldu. Kütahya'da yaptı askerliğini. Teslim etmeye gittiğimiz gün zor tuttum kendimi. Eve geldiğimde ise saatlerce sinir krizi geçirircesine ağladım. Annem içinden "5.5 ay böyle ağlarsa perişan olur bu kız" demiş. Ama insanoğlu herşeye alışıyor. Bir ağladım, iki ağladım ama sonrasında alıştım, alışmak zorundaydım.


Ben 5.5 ayı kolay geçirmenin yolunu mektuplarda bulmuştum. Ona söylemek istediğim ne varsa her şeyi yazıyordum. "Bugün canım makarna çekti yedim","Telefonum çaldı, şu aradı", "Şunu izledim güzeldi, gelince izleyelim beraber" vs vs... Onu gerçek hayattan koparmamak, hala hayatımın bir parçası olduğunu hatırlatmak geliyordu sadece elimden ve bunu ancak mektup yazarak yapabiliyordum.

En büyük sıkıntımız yemekti. O orada yemek yiyemedi ben burada. O ekmeğin arasına domates koyup yedim derken ben nasıl olur da ağzıma lokma koyabilirdim? Onun sevdiği hiçbir şeyi ağzıma koymadım. Pikniklere yemeklere gidildi, dışarı çıkıldı sadece bir kere sırf o hiç sevmiyor diye kumpir yiyebildim.
Çok zor bir şey asker yolu beklemek. İnsan kendini çaresiz hissediyor. Özellikle istediğin an sesini duyamamak, önemli bir şey olduğunda ilk haber verdiğin insanın o olamaması, "nasılsın" diye sorduğunda "iyiyim" diyen sesinin yalan söylediğini ele vermesi, senin sofranda et varken onda kapuska olması... Hepsi güç şeyler. Kimseye diyemem ki bir şey yok asker yolu beklemekte. İlişkinizin en zor dönemlerinden biri olacak yaşayacağınız. Ama geçiyor... Nasıl oluyor bilmiyorum ama sayılı gün cidden geçiyor. İlk başlarda bana geçer geçer diyenlere kafa atma isteği duyarken, bir gün bir baktım ki şafak 38 olmuş! Ben çareyi mektuplarda, çok çalışmakta ve kendimi her daim oyalayacak bir şeylerle uğraşmakta bulmuştum. Zor olacak ama geçecek. Tüm asker yolu bekleyenleri Allah kavuştursun.

32 yorum:

admin dedi ki...

çilli'cim çok zor gerçekten, tez zamanda kavuşursun inşallah..

benim eşim de daha askere gitmedi, 4 yıl tecili var ama evliyken daha da zor, nasıl göndereceğim hiç bilmiyorum :(

nazo dedi ki...

off be çillim valla çok derin bir mevzu bu.. Benim kocacığımda yapmadı askerliğini.. İşin kötüsü henüz planları içinde bile yok :( Ben istiyorum ki, bir an önce bitsin de kurtulalım..

beetlejuice dedi ki...

Irazcım, ben geçen sene kavuştum canım. Evliyken çok zor ama asıl eşine zor. Benimki 25 yaşında gitti, çıldırıyordu. Yaş ilerledikçe daha zor oluyormuş erkek için emir altında olmak. İnşallah eşininki rahat olur.

Nazocum, en iyisi hemen kurtulmak. Bizim daha tecilimiz olmasına rağmen gitmeyi tercih etti. Uzadıkça gözünde büyüyor insanın. İnşallah sizinki hemencecik biter, kurtulursunuz.

serrose dedi ki...

Allah kavustursun ! Ben hic beklemedim asker yolu tam olarak nasil bir duygu bilemem ama sanki 2 yildir ben yapiyorum askerlik yaz tatillerini safak belliyorum.

Allah tez zaman da sag salim kavustursun

sevgiler

Stil Direktoru dedi ki...

Şu an Ömi'nin kardeşi asker gerçekten hasret ve onun bulunduğu şartları görmek çok üzüyor beni. Vatan borcu ne yaparsın çillim :(

beetlejuice dedi ki...

Serrose, herkesin hayatına bir şekilde giriyor şafak saymak:) Ben de yurtta kalırken eve dönüş tarihi için şafak sayardım:)

Edi, daha çocukken içimize vatan sevgisi aşılanmasa kimse durmaz askerde zaten, herkes kaçar:) Allah kavuştursun canım.

Merve dedi ki...

Şu an hissettiğim tüm duyguları yazmışsın canım :(( bugün sınava giriyor şu an kuyrukta telefonu alıyorlarmıs o yüzden ulaşamıyorum sanırım ayın 10'u gibi belli olacak.. son 1 haftamız bizimde :(

Ve sanırım 12 ay çıkacak gibi gözüküyor cunku doktarasını bitirenleri hele bilgisayarcıları genelde 12 ay alıyorlarmıs..

Bugün bende aynen senın gibi çook üzgün,çaresiz hissediyorum canım..
Aylar nasıl geçecek bilemiyorum her an beraber geçen 5 seneden sonra :(( teslim olurken bende perişan olacağım!

Bu yaz tatile de, hiçbiryere de gitmek istemiyorum :((

Neyse canım seni de sıkmayayım..Kocamaan öptüm!
Herşeyin hayırlısı inşallah..

Adsız dedi ki...

çillicim bende asker yolu bekleyelerdenim, ben 5,5 ayda yapar gelir dedim ama bize uzun dönem çıktı.Yeti'nin daha önünde 3,5 ayı var , bekleyene de zor , yapana da.Allah dan tek avuntum fazla sıkıntı çekmemesi. sevgiler canım....

beetlejuice dedi ki...

Mervecim, canım benim, hayırlısı olsun canım. Bizi de komando komando diye korkutmuşlardı, boyundan, vücut yapısından dolayı. Ama kısa dönem jandarma oldu. Bu dönem talep çok olduğundan uzun çıkmayabilir. Çıkarsa da moralin bozulmasın uzun yapanlar kısalara göre daha rahat oluyorlar. Kolay geçmeyecek ama geçecek. Bu zamanları yaşadığım için beni sıkmazsın canım, her zaman konuşmaya,dertleşmeye, desteğe varım, yanındayım canım.

Nalancım, Allah kavuştursun canım seni de. Çoğu gitmiş azı kalmış, su gibi geçsin son 3.5 ay da.

Merve dedi ki...

* Canım benim çok çok sağol ara ara dertleşiriz seninle..inşallah sende en kısa zamanda kavuşursun :)

beetlejuice dedi ki...

Mervecim, biz kavuştuk çok şükür. Tüm süreci atlattığım için rahat konuşabiliyorum:) Her zaman yanındayım canım, 10unda hayırlı haberler alacağız inşallah.

Merve dedi ki...

ne güzel o zaman ;) darısı tüm bekleyenlerin başına..

Sevgilerimle canım benim..!

beetlejuice dedi ki...

Canım benim, önce hayırlı haberler sonra çabuk geçen bir askerlik diliyorum sana. Sıkı sıkı kucaklıyorum canım seni.

Pinky dedi ki...

allah kavuşturmuş, bir daha da ayırmasın inşallah. :)

Adsız dedi ki...

Yanlış anlaşılmayı düzeltelim, ben döneli nerdeyse 1 yıl oldu.
Yazan: çillinin erkek arkadaşı:)

yass dedi ki...

cok cok zor.. benım esımde gıtmedı.. evlendıkten sonr bence daha da zor olacak..

beetlejuice dedi ki...

Pinkycim, amin canım, kimseyi ayırmasın Allah:)

Çillinin erkek arkadaşı, yanlış anlaşılma düzeltilmiştir çavuşum, sağol:)

Yasscım, evliyken çok çok zordur, umarım siz kolayca atlatırsınız.

tuğçeadaş dedi ki...

canım ben de tam 13 sene önce Kütahya'ya yollamıştım sevdiceğimi :) ve benimde annem bu kız böyle ağlamaya devam ederse yandık demişti. Ve ben de yemek yiyemez olmuştum:) Ama şimdi 13 sene sonra,o mektupları okuyunca o kadar mutlu oluyoruz ki...

http://gokyuzununomru.blogspot.com/
al sana bi asker yolu bekleyen daha :))

beetlejuice dedi ki...

Öykününannesi, ne güzel ortak noktalarımız varmış öyle:) Umarım bizim de bir gün anlatacak "Öykü"müz olur:)

Primarima dedi ki...

Allah kavusdursun bişeycik kalmamıs...ben 18 ay beklemısdım 5,5 ay neki:)

beetlejuice dedi ki...

Prima Rimacım, sanki hala bekliyor gibi yazmışım. Geçen sene kavuştuk biz:) 18 aya can mı dayanır yahu:(

Adsız dedi ki...

Ben de asker yolu bekleyenlerdenim...Allahım tüm askerlerimizin yardımcısı olsun...Hayırlısıyla dönmelerini nasip etsin...Bizlere de dayanma gücü versin...
Umarım biz de kavuşuruz biran önce :( sevgilerle...

beetlejuice dedi ki...

Gökyüzünün ömrü, ben beklerken zaman bana kıyak yapmıştı, zorlamadı beni çabuk geçti. Umarım sana da iyi davranır zaman:) Sevgiler

müz dedi ki...

gercekten cok zor askere gıdenede bekleyenede cok zor ınsan sevdıgı orda acı cekerken yanlızken kımsesı yokken burda nası yemek yıebılr nas eylenebılrkıe hç bıse gelmıyo o yanımda olmadıgnda o gıttıgınden berı yuzumde sahte bı gulucuk mılletı kandırıyorum sadece mutsuzum hiç bişey yapmak ıstemıyorum o yokken ona anlatmak ıstedıgım o kdar cok sey varkı ama anlatamıyorum onu cok ozluyorum heımıze allah sabır versın kızlar :(( onlarada saglık versın hayırlısıyla teskerelerını alıp gelsınlerde hepımızın yuzu gulsun içimiz rahatlaasın

beetlejuice dedi ki...

müz, umarım zaman çok çabuk ve rahat geçer senin için. Kendini oyalamak zamanın çabuk geçmesine yardımcı olacaktır. Allah kavuştursun.

Blood.Roses. dedi ki...

allah kavuştursun :(( benimde barışmayı umduğum eski sevgilim kasımda gidiyomuş askere ama o 15 ay... :(((

beetlejuice dedi ki...

Blood Roses, oyy senin durumun daha da betermiş, Allah kolaylık versin canım:(

müz dedi ki...

hepimizi allah kavuştursun aminnnnnnnnnnnn:(

Esra E. dedi ki...

ah cannımm Allah hayırlı bir şekilde gidip gelmesini nasip etsin teselliyi geçmişi yad edip gelecek planlarına yaklaşmakta hayal etmekte bulmanı tavsiye ediyorum:/ benimde başıma gelecek seneye bu vakit :(

beetlejuice dedi ki...

esroshumsu, yanlış anlaşılmış canım, ben 1 sene önceki halimi anlattım. Çok şükür kavuştuk biz bir sene önce:)

busraa dedi ki...

sevdıgımı tam 360 gün bekledim gelmesine 100 gun kala ayrıldık hep derdim senı 15 ay deıl 15 sene beklerm bı ömr beklerm dıye ama olmadı,ayrılık agr geldi tasıyamadım boşlukta kaldım nişanlandım.smdı nısanlımda askere gitti.sevdıgımı beklerken her gunun sonunda o gunun bıtmıs oldugu mutluluguyla kapardım gözlerimi hayaller kurardım bıgun daha yaklasıyo bana dıye sukrederdım.smdı hayatım zındana döndü..ASKER YOLU BEKLEMEK HIC KMSE ICIN BU KDR ZOR OLAMAZ..sevmedıgın bırını beklemek gercekten ölüm gibi.ALLAH KMSENIN BASINA VERMESIN.

beetlejuice dedi ki...

Busraa, yazdıkların çok üzdü beni:( Ayrılık yaşaman da sevmediğin biriyle nişanlanman da çok üzücü. Ama sırf boşluktasın diye sevmediğin biriyle sakın evlenme. Evlilik öyle kolay bir şey değil, sevdiğin insanla bile zaman zaman zor geliyor insana. Sevmediğin biriyle evlilik sürdürmek kendini cezalandırmak olur. Yalnız kal, acını yaşa ama sevmediğin biriyle evlenme. Herşey iyi olur umarım senin için.