17.02.2009

Basit güzellik


Kızlar arasında klasik muhabettir: "O kadar para harcıyorum, o kadar özeniyorum x yaşındaki anneannem-annem-halam-teyzem'in cildi benden daha güzel". Benim de karşımda öyle bir örnek olduğundan bir yerden sonra kerametin onların basit güzellik anlayışında olduğuna karar verdim. Biz, içinde zırt olan krem kaz ayaklarını ortadan kaldırmakla kalmıyor kazı da kovalıyormuş bir daha ayak mayak olmuyormuş diye safsatalara inanıp duralım, yıllardır piyasadan silinmeyen kremler gerçek bir mucize yaratıyor. Kanıt için bkz. anneniz-anneanneniz vs....

İşte her eve mutlaka bir kez giren muhteşem 4lü. Acıbadem sütü ve kremi, kuru cildi olanlar için mucize bir ürün. Cildimin gerildiği zamanlarda yatmadan acıbadem kremini sürüp, pamukla fazlasını alıyorum. Sabaha pamuk gibi bir ciltle uyanıyorum. Sütü ise süper bir makyaj temizleyici. Annem 20 küsür yıldır kullanıyor ve cildi benimkinden çok daha güzel. Vazelini, banyodan çıkınca bolca sürüp üstüne pamuklu çorap giyiyorum, yımışacık ayaklarım oluyor. Piyasada üstüne ayak kremi tanımam. Arko krem ise bu kış takıntım oldu. Ellerim kurudukça hemen ona koşuyorum. Sürdükten sonra hiçbir yere dokunamıyorum ama sonrasında bıraktığı yumuşaklık için katlanıyorum. Fotoğraftakini geçen hafta aldım ve bir haftada o hale getirdim:)
Mucize yarattığına inandığım bu dört ürünün toplam fiyatı (yaklaşık 10 lira), mucize vaat eden ürünlerin dörtte birinden bile az. İlerde torununuz "Anneanne cildin benden güzel yaa, ne kullanıyorsun?" desin istiyorsanız, bir deneyin derim:)

12 yorum:

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Alsında çok mantıklı :) Benim bir arkadaşım da bu acıbademden kullanıyordu ve cildi mükemmeldi. Benim de almamın zamanı geldi sanırım...

Adsız dedi ki...

Annemin,teyzelerimin cildinde neredeyse hiç kırışık yok diyebilirim,inanmazsınız anneannem de öyle. Genetik çok önemli tabi. Benim bildim bileli mavi kutulu niveayı yüzlerine arkoyu da ellerine sürerler.:)

beetlejuice dedi ki...

Alışveriş cini, denemekten zarar gelmez. 3-5 lira bir şey zaten. Beğenmezsen el kremi yaparsın:)
Amorette, mavi kutulu niveayı da teyzem kullanıyordu. Onu da alayım bir ara, iyi hatırlattın:)

ZET Fashion dedi ki...

Doner donmez ilk isim almak olucak, cok onem veriyorum cunku bu cilt isine. Simdiden yatirim yapmak lazim :) Aslinda cok fazla makyaj kullanmayip, uyumadan once temizlemek ve nemlendirisiz cikmamak yeter cilt icin. Cok da yuklenmemek lazim icinde ne oldugunu bilmedigimiz pahali kremlerle

beetlejuice dedi ki...

Zet, inan çoğunun içinde temel maddeler var. Onu ekle bunu çıkar, süslü bir ambalaja koy sat 10 katına. Kozmetik sektörü bundan ibaret, bile bile kanıyoruz:)

Aphraell dedi ki...

Acıbadem sütü ve kremini ilk defa görüyorum çok cahil hissettim kendimi :/ Benim cildim de çok kuru bu aralar, ne sürsem kar etmiyor nerden bulabilirim bu acıbadem ürünlerini? hiç gözüme çarpmadı herhangi bir yerde.. Benim rahmetli babaannem vazelinle gliserin kullanırdı ellerine :)

beetlejuice dedi ki...

Aphraell,kuru cilt için hem süte hem de kreme kefilim. Carrefour,Migros gibi büyük marketlerde ve parfümerilerde rahatlıkla bulabilirsin. Umarım memnun kalırsın.
Sevgiler

Aphraell dedi ki...

Süper, hemen yarın alıp denemeye başliyim, çok teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

bende sutunu makyaj temızlemede kullanıorum cok begenıorum :))

beetlejuice dedi ki...

Zeeynep, kesinlikle en iyi makyaj temizleyici:)

cecilia dedi ki...

ah ahh anılar o arko yokmu arko çünkü en değerli şeyimiz cildimiz sloganının hakkını vermiştir yıllardır, çok küçükken yeme denemem bile olmuştur tadını merak ettiğimden, ama o kadar uzun zaman oldu ki görmeyeli :( bak şimdi edinesim geldi bi tane :)

beetlejuice dedi ki...

Ceciliacım, çocukken ben de saçıma sürmüştüm yumuşatsın diye:) Çantamdan hiç eksik etmiyorum ben, onun kadar güzel nemlendirenini bulamadım henüz:)