16.09.2009

Ne güzel kokardın sen Impulse



Koku ve tat hafızam çok iyidir. Yıllardır görmediğim bir arkadaşımı aklıma getirdiğimde kullandığı parfümün kokusunu burnuma getirebilirim. Ya da hayatımda sadece bir kez yediğim bir yemeğin tadını hatırlayabilirim. Şu aralar tüm genç kızlığıma damgasını vuran, çıkardığı her yeni kokuyu koşa koşa aldığım Impulse deodorantların kokusu geliyor sürekli burnuma. En çok O2 ile Hint of Musk veya Musk kokusunu severdim. O2'nun kutusu sarı-yeşil karışımıydı ve şu ana kadar kokladığım en ferah kokuya sahipti. Hint of Musk ise altın rengi bir kutuya ve pudra kokardı. Bir de Vanilya'yı kullanmıştım, o da harika kokardı. Spice Girls'lü kokusu çıktığında da koşa koşa almıştım ama o kötü kokuyordu galiba:)

"Deodorant şekil değiştirdi" sloganıyla kafası sıkılan değil kendisi sıkılan ambalajlarla piyasaya sürülmüşlerdi bir dönem. Sonra nasıl bir hataysa Türkiye piyasasından çekildiler. Ah keşke tekrar dönse Impulse .Yine tüm kokuları toplasam eve, sürüp sürüp Backstreet Boys posterli odamda yatağıma oturup günlüğüme "Bugün çıkma teklifi aldım ama kabul etmeyeceğim galiba" yazdığım günlere gitsem. Hatta bir gün bir kızım olduğunda, ona sarıldığımda tanıdık kokular gelse burnuma. Güzel hayaller bunlar.

30 yorum:

birkadin dedi ki...

ah cilli :) beni hayatimdaki en huzurlu odama goturdun, aksam gunesi vururken yesilli mavili odama metro fm dinleyip yemek hazir olana kadar renkli kalemlerle gunlugume yazdigim zamanlara. bi de johnson's bebek kolonyasini toplardim ben, impulse'in yaninda :)

Unknown dedi ki...

spice girls olanından bende kosa kosa gidip almstım bir de bir kac tane almıstım :))) baharatlı kokusu vardı ama en cok sevdigim degisik plastik sisede olanlardan yesil renkli olanıydı. deodorant namına bir ise yaramıyordu ama zaten ben onu oarfum gibi sıkıyordum.
uff kucuklugumu hatırlattın bana, tesekkur ederim.. :-*

Sinem dedi ki...

evet yaa, bende hint of musk kullanırdım. en son kendisi sıkılan plastik ambalajlıdan kullandıgımı hatırlıyorum. zaten o ambalaj cıkınca dıgerleri gelmemeye baslamıstı. ya da benim olduğum sehre gelmıyordu, bilmiyorum :) geöen gün benim de aklıma ımpulse gelmıstı.. ne güzel yazmışsın :)

beetlejuice dedi ki...

Gorkemcim, ben hala Johnson's baby alıp sürüyorum evde. Onu da kaldırırlarsa isyan ederim:)

Hello Kittycim, cidden ben de parfüm olarak kullanıyordum Impulse'ı:) Hatta boca ediyordum üzerime:)

S., bir firma şu alıcı potansiyelini görse de tekrar getirse Türkiye'ye. En çok Hint of Musk'ın kokusunu özledim, 10 tane alırım garanti:)

Unknown dedi ki...

Çillicim aynı kuşağın çocukları olduğumuzdanmı ne her yazdığın ayrı bir beni anlatıyor :) Ben impulse zen kokusuna hastaydım :) annem dışardan bişey isteyen varmı dediğinde anneee spice girl'sün parfümü çıkmış ondan aaaall diye çığlıklar atmıştım:) hey gidi günler :)

tuguna dedi ki...

Aaa evet ya bunlar vardi di mi. O plastik ortadan sikilanlardan bende de vardi. Mavisini ve yesilini cok severdim ben, sonra buyuyunce yuzune bakmamaya basamistik tabi:) Demek Tr'de yok artik, sasirdim.

Unknown dedi ki...

çilli utana sıkıla soruyorum ama spice girls furyasından etkilenip defterine kitabına eline pepsi işareti çiziktirmiş miydin:)) ben onu bile yaptım:) ne güzel yazmışsın, ne kadar özlemişim hint of musk'ı, vanilla'yı. bir de solare vardı çok ferah kokardı..
kampanya başlatsak tekrar çıkar mı ki piyasaya? :)

Pinky dedi ki...

ahh Çilli naaptın sen :) odama kapanıp Hey Girl okuduğum zamanlara gittim birden. kokusu burnuma geldi O2 nin ve Hint of Musk'ın. o kendisi sıkılan ambalajda olanlara bayılırdım ben. niye çekildilerki sanki piyasadan. Johnson's baby'de yazlık parfümüm benim bu arada :D

éLLa Çiça dedi ki...

mimlendin cillicim :) bloguma beklerim

ASLI dedi ki...

Bende kullanırdım ımpulse.. Ya kokusu burnuma geldi sevgili çilli..Kokular hep yaşanılan yılları hatırlatır.O dönemlerde spice girls ler backstreet boys lar hepimiz diniyorduk gaiba..İÇim ısındı şimdi bize ne güzel şeyler hatırlattın...

tuğçeadaş dedi ki...

kısa boylu pinky dodorantımı hatırladım birden. Ama kokusu burnuma gelmedi bi türlü :(

beetlejuice dedi ki...

Miacım, özlediklerinin başkası tarafından da özlenmesi, hatırlanması çok güzel:)

Tugunacım, başka ülkelerde de aradım, e-bay'den alırım diye. Sadece Avustralya'da var Impulse:(

Priscillacım, ben üzerinde Spice Girls olan Pepsi kutularını biriktirirdim:)

Pinkycim, bu yazıyı Procter&Gamble'a yollasam tekrar piyasaya sürülür mü ki:P

Ellacım, teşekkür ederim, hemen geliyorum bloguna:)

Aslıcım, çok benzer anılara sahibiz çocukluğumuza, genç kızlığımıza dair:)

Öykününannesi, aman gelmesin o kokular burnuna, o kadar şiddetli istiyorum ki hatırladıkça:(

ozerella dedi ki...

Çok duygulandım şimdi:)Çok güzel şeyler anımsattın bana.Bende bayılıyodum bunlara.Keşke tekrar çıksa:)

MAVİANNE dedi ki...

aaa süper hatırladım o kokuları
sahiden de nostaljik
eskiye dönerim o kokuyu duysam
hatırlatmana sevindim

beetlejuice dedi ki...

Ozerella, ah ah çıksa marketteki hepsini ben alacağım:)

Maviannecim, bir de Bellisima vardı, o da çocukluğumu hatırlatır hep bana:)

BLOOM dedi ki...

O2 süperdi.bende de ortadan sıkılan mavi vardı ama bi süre evde sürünmüştü.vanilyalısını almıştım bi hevesle de sonra ağır gelmişti.Pinky'e katılıyorum hey girl okuduğum günler geldi aklıma.generation next reklamı çıksın diye beklerdim.hatta dergiden impulse spice girl testerlı kart çıkmıştı sürekli koklardım.çok tatlı bir yazı teşekkürler:)

Adsız dedi ki...

ben geldimmm, günlerdir giremiyordum sayfaya :)

ahh impulse ilk genç kızlık yıllarında kullanmışdım :)

beetlejuice dedi ki...

Bloom, vanilla o yaşa göre daha ağırdı, ben haftasonları sürerdim. Güya haftasonları yaşımdan büyük takılıyordum:))

Nalancım, hoşgeldin. Ahh tüm genç kızlar aynı kokuyormuşuz meğer:)

Adsız dedi ki...

Merak ettim bende şimdi kokusunu :)

lezzettabağı dedi ki...

Impulse kullanmayan genç kız yoktur galiba!Ne günlerdi yaa!İnsan bazen böyle şeyleri görünce dalıp gidiyor o günlere ve hasretle özlüyor...

"PRETTYCOOL" dedi ki...

bu kız bu işi biliyor yaa...
söyleyin ona süper bir kalemi varmış...
birçok kitaptan almadığım tadları,kurmadığım hayalleri,gidemediğim günleri onun büyülü sözcükleriyle yaşıyorum,iliklerime kadar hissediyorum,duvardaki poster,elindeki kalem,lisedeki forması oluyorum...cicişim benim ya,aramızdaki samimiyeti bir kenara bırakıyorum,senin bloğun bana gerçekten çok keyif veriyor...İyi ki varsın impulse kızı...

beetlejuice dedi ki...

Sinirlikebelekcim, ah keşke sen de bilebilsen kokusunu:)

Anne ve kızları, beynimizi zorlasak genç kızlığımıza dair daha neler çıkacak kim bilir:)

Prettyim, sende bir şey var biliyor musun? Adını koyamıyorum, kelimelerine bir şey bulaştırıyorsun. Yazdıklarını okurken bana bulaşıyor o adını koyamadığım şey ve ben hep gülümsüyorum:))

Tugba dedi ki...

ahhh evet !
o2 ve vanilla hastasıydım adı vanilla musk mıydı acaba ?
hey girl ve spice girls zamanları :))
5 kişi bir araya gelse ben posh olcam ben baby olcam diye kapışırdık :))

beetlejuice dedi ki...

Cutie Bunny, ben ginger spice olmak için delirirdim, niyeyse artık:)

Abuk Kraker dedi ki...

Ah çilli geçmişe götürdün beni ya.Vanilyalısını kullanırdım ve bayılırdım ben de Impulse'a.

beetlejuice dedi ki...

Abuk krakercim, fotoğrafta altta soldan 4. galiba Vanilla:) Kutusunu öyle hatırlıyorum:)

cecilia dedi ki...

bende hatırladım ve tabiki bende edinmiştim bitanecik de olsa,o zaman bu kadar çeşit bu kadar doyumsuzluk yoktu, bunlarla o johnsans kolanyalarla mutlu ve tatmin olabiliyorduk, hey gidi günler hey :)

beetlejuice dedi ki...

Cecilia, biz olanaklar konusunda şimdikiler kadar şanslı değildik belki ama bir Johnson's kolonya ile mutlu olabilecek kadar da şanslıydık:)

Adsız dedi ki...

merhaba , impulse ı arama motorunda arttım ve sizin blogunuza rastladım.ablam ve ben de kullanırdık ortadan sıkılan impulse ı :) ben o2 yu ablam zen i severdik.ama birden yok oldu :( ben ithal eden firmaya ara ara mail attım ama cevap gelmedi.
sizin yazılarınızı da okuyunca yalnız olmadığıma sevindim.

beetlejuice dedi ki...

Adsız, merhaba:) O kadar istiyorum ki tekrar İmpulse'a sahip olmayı arada bir aratıyorum googleda satan bir yere denk gelirim belki diye:) P&G ne yapıp edip tekrar piyasaya sunmalı bu deodorantları, satış rekorları kıracaklar haberleri yok:)