26.05.2009

Mendilimin yeşili...



Geçen pazartesi Elveda Rumeli'yi izlediniz mi? Umarım izlemeyip canınızı kurtarmışsınızdır. Öyle bir bölümdü ki o gün bugündür boğazıma bir yumru oturdu kaldı. Bir ölümü, o ölümden sonra arkada kalanları öyle bir anlattılar ki Vahide sanki benim ablammış gibi üzüldüm. Ben diziden bir oyuncu ayrılmak istediği zaman, başka bir oyuncuyla yola devam etmek yerine o karakterin öldürülmesi gerektiğini savunurdum. Ama Vahide'nin gözlerimizin önündeki ölümü, "Hayırlı sabahlar babiçko" diyişi fikrimi değiştirdi. Keşke o ölümü görüp, aklıma geldikçe kalbim sızlayacağına beğenmediğim bir oyuncuyu o rolde görseydim.

Genelde dizileri izlerken kendini kaptırmayan biriyim. Bilirim, birileri bazı sözleri ezberleyip, bazı karakterleri "oynuyorlar"dır. Ama Elveda Rumeli'de nasıl bir uyum yakalanmışsa artık ben oradaki karakterlerin hepsini gerçek sanıyorum. Erdal Özyağcılar diye biri yok sanki, o Sütçü Ramiz. Sanki Dimitri bizim evi de her an basabilir. Türk dizilerinde kolay kolay yakalayamadığım bir duyguyu yaşatıyorlar bana. Gerçeklik!

Ve her kelimesiyle içimi kanatan, içim kanasa da, ağlamamaya çalıştığım için burnumun direği sızlasa da dinlemeye devam ettiğim şarkı. Mendilimin yeşili... Eğer duygusal bir dönemdeyseniz sakın dinlemeyin. Ben gayet mutlu olduğum bir dönemde dinleyerek kendimi buhranlara sokmayı başardım.

Not: Şarkı inatla yüklenmeyi reddetti. Demek ki daha fazla üzmek istemiyor beni. Napalım, öyle olsun:)

19 yorum:

Glam dedi ki...

Geçen bölümden bende çok etkilendim. Hatta kendimi banyoya zor attım. Sütçü Ramiz'in çöküşü, o annenin dimdik durmaya çalışması, Mustafa, kızancıklar... en çok da zamanında gelinliğini dikmiş Hasan'ın, şimdi de kefenini dikmesi ipleri koparan yer oldu, içim parçalandı. Yeni bölümünü izlemedim bu yüzden. Beni de ciddi anlamda bunalıma soktular...

Haydins dedi ki...

Ben izlemiyorum bu diziyi, istanbul'dayken babam izlerken bakardim arada..Sevgilisiyle vakit gecirsin diye diziden ayrilmis diyorlar , uzulme o yuzden..
Grey's Anotomy sezon finalinde bende aglamaktan geberdim ,birde kocaya gostermeden aglayacagim diye iki buklum oldum ama dalgasini gecti yinede.. Diziymiste bilmem ne..

beetlejuice dedi ki...

Glam's world, senin koptuğun yerlerde ben de koptum. Bir de Mustafa'nın "Senin gözlerine bu dünya sığardı. Sen şimdi buraya mı sığacaksın Vahide'm" dediği yerde dayanamadım ben:(

Haydins, ben de gizli gizli ağladım. Annem dayanamadı başka odaya geçti. Erkek arkadaşım da kızdı ağladığımı duyunca, seni üzen şeyleri niye izliyorsun diye:)

ebvatathemua dedi ki...

Bu bölüm oynadığında,ben annemlere gitmiştim eşimle.Annem sanki çok uzaklardan gelmişim gibi bir ekrana bir bana bakıp ağlamaz mı,göçertti bizi o sahneler yaa :((

tuğçeadaş dedi ki...

çok ağladım çooook....
nasıl bir detaylar silsilesiydi o bölüm...
seyredenle konuştum, seyretmeyene anlattım harikaydı harika...
ve evet mendilimi yeşili... du bi dinliyim ;)

beetlejuice dedi ki...

Ebvatacım, benimki diziyi protesto edip odasına kaçtı:)

Öykünün annesi, ben de bir haftadır Elveda Rumeli'den bahsediyorum izlemeyenlere. Youtube'dan tekrar tekrar izliyorum. Yüreğime çok işledi o bölüm.

anka dedi ki...

İzledim maaleseff :(( Çok güzel anlatılmıştı çokk.Gerçek hayatta ise sevgilisi Nejat İşlerden ayrı kalamayıp diziden ayrılan Berrak Tüzünataç'a da kızgınım yani :)

herşeyden azıcık dedi ki...

Öyle ufaktan baktım ama sevgilisiyle tatile çıkmak için ayrılacağını bildiğimden vede taş kalpli:)) olduğumdan dokunmadı zaten 2 bölüm sonra tabi devam ederse gene yemekler yenir kakari kikiri yapılır üzülme

beetlejuice dedi ki...

Anka, önce Nejat İşler girecek dediler diziye, olmadı. Olmayınca kız ayrılmak istedi herhalde. 2-3 ay sonra ayrılırlarsa parçalarım onları:)

Herşeyden azıcık, ben ayrılacağını bilmiyordum. Yok ya ölmez, şimdi kesin uyanacak derken küt diye gitti kız. Keşke bilseymişim senin gibi:)

Prima Donna dedi ki...

off off ben de gördüm ya çok gerçekti! hem de izlemdiğim halde gördüm. 10 dakka açayım dedim bi baktım Vahide ölmüş. İnanamadım ya Berrak T. a kızdım. Diziyi bırakcak diye şu çekilen bölüme bak içim kıyıldı dedim. Diziden çıkıyodur kesin. Yoksa o karakteri öldürmezlerdi.

Primarima dedi ki...

Annem izliyor çok severek adeta büyülenmiş gibi oturup kalakalıyor dizinin başında:)

beetlejuice dedi ki...

Prima Donna, sevgilisiyle daha çok vakit geçirebilmek için ayrıldı diyorlar. Bari başka şehre falan taşınsalardı Vahide ile Mustafa, böyle acı bitmeseydi:(

Prima Rima, ben önceden izlemezdim. Bu sene nedense ben de annen gibi kalakaldım karşısında:)

Gizem. dedi ki...

sahiden felaketti yahu:( düğümlene düğümlene bir hal oldu boğazım :(

yaprakela - y&d'nin dedi ki...

cok uzuldum ben normalde ızlemıodum bu dızıyı raslantı kanal deıstırıken bırden karsıma cıktı ve o bolumu ızledım tesadufen ve gercektenn cok agladım ...

beetlejuice dedi ki...

Pammukcum, off hatırlayınca hala üzülüyorum, ne feci bölümmüş:(

Yaprakelacım, seninki de talihsizlik olmuş. Ben uzun zamandır izlediğim için çok acıttı içimi ölümü:(

lale kunt dedi ki...

ben bu diziyi hiç izlemedim.. hele de bu bölümü iyi ki izlememişim diyorum yorumlarınızı okuyunca. kendime ne zorum var ayol? hoş bunu diyene bak şimdi akşam oturur yaprak dökümünü izler o zavallı babaya yapılanlardan sonra sinirden ağlarım. ayyy herşeye ağlıyorum ben zaten yaaa üf

beetlejuice dedi ki...

Uyuz cadı, ben Yaprak Dökümü'nde resmen kavga ediyorum karakterlerle. Hele Ferhunde'li sahnelerde vır vır vır bir ton laf sayıyorum:)

a_y_s_e dedi ki...

ooooyy oy, sorma ya cok dertliyim o konuda. ruyalarima falan girdi sonradan, uyurken agliyormusum esim uyandirdi nooldun diye. sorma.

beetlejuice dedi ki...

Ayşecim, ben de rüyamda gördüm. O kadar işlemiş içime. Berrak'ın yüzünü görmek istemiyorum:P